EMS Euronext

Euronext Amsterdam is de Nederlandse beurs, die onderdeel uitmaakt van Euronext NV, de toonaangevende pan-Europese beurs in de Eurozone met bijna 1.300 genoteerde ondernemingen. Euronext hanteert een federaal marktmodel en opereert in onder andere Amsterdam, Brussel, Lissabon, Londen en Parijs. De locatie van dit kantoor is op het Beursplein 5 te Amsterdam in het monumentale pand uit 1913 van de bekende architect Joseph Cuypers. EMS (Euronext Market Services) is de afdeling die ervoor zorgt dat de handel eerlijk en ordelijk verloopt. Wij zijn gevraagd om de complexe wijze van werken te reorganiseren ter plekke van de zolder van het gebouw. Om de bestaande constructie hebben we in een compacte en efficiënte layout de “snake” ontworpen waar de werknemers gefocused en in overleg met elkaar werken. We hebben een nieuwe interpretatie gegeven van de originele bouwstijl door hergebruik van patronen, kleuren af te leiden en oude materialen te moderniseren. De opdrachtgever wilde een WOW-factor ervaren bij binnenkomst van de ruimte maar ondanks dit effect hebben we toch een rustige werkomgeving gecreëerd voor de werknemers die onder grote druk moeten presteren.

Fotografie: Peter Baas