Interface stand Material Xperience 2018

Voor Interface flooring hebben we een stand ontworpen die de lancering van hun nieuwe tapijt Conscient tot uitdrukking brengt. Dit tapijt is volledig samengesteld uit gerecyclede materialen waaronder hergebruikte oude tapijttegels, oude visnetten, kapotte autoruiten en bio-based castor bonen. De doortastende wijze waarop Interface al decennia lang duurzaam tapijt produceert, hebben wij vorm gegeven door middel van een monolithisch object welke is samengesteld uit al het ruwe materiaal wat aan de basis staat van de productie van deze tapijttegels. Het uiteindelijke resultaat, de Conscient tegel, omhult de architectonische stapeling als een 3D huid.

EMS Euronext

Euronext Amsterdam is de Nederlandse beurs, die onderdeel uitmaakt van Euronext NV, de toonaangevende pan-Europese beurs in de Eurozone met bijna 1.300 genoteerde ondernemingen. Euronext hanteert een federaal marktmodel en opereert in onder andere Amsterdam, Brussel, Lissabon, Londen en Parijs. De locatie van dit kantoor is op het Beursplein 5 te Amsterdam in het monumentale pand uit 1913 van de bekende architect Joseph Cuypers. EMS (Euronext Market Services) is de afdeling die ervoor zorgt dat de handel eerlijk en ordelijk verloopt. Wij zijn gevraagd om de complexe wijze van werken te reorganiseren ter plekke van de zolder van het gebouw. Om de bestaande constructie hebben we in een compacte en efficiënte layout de “snake” ontworpen waar de werknemers gefocused en in overleg met elkaar werken. We hebben een nieuwe interpretatie gegeven van de originele bouwstijl door hergebruik van patronen, kleuren af te leiden en oude materialen te moderniseren. De opdrachtgever wilde een WOW-factor ervaren bij binnenkomst van de ruimte maar ondanks dit effect hebben we toch een rustige werkomgeving gecreëerd voor de werknemers die onder grote druk moeten presteren.

Fotografie: Peter Baas

Interieur NautaDutilh, Amsterdam

G&S Vastgoed heeft aan de Zuidas een nieuwbouw project ontwikkeld naar ontwerp van UNStudio. NautaDutilh heeft medio 2016 de 12.000 m2 in gebruik genomen. Het projectmanagement is uitgevoerd door CBRE. DerksdenBoer Interieur Architectuur heeft in samenwerking met Casper Schwarz Architects een vijf sterren interieur gemaakt, wat als een maatpak bij NautaDutilh past.

Ontwerpteam: Casper Schwarz, Chanthal den Boer, Iris Derks

Fotografie: Peter Baas

Installatie voor atrium Collectiegebouw, Rotterdam

Het te bouwen Collectiegebouw ontworpen door MVRDV naast Museum Boijmans van Beuningen wordt publiek toegankelijk. Voor het hart van het gebouw, het atrium, ontwikkelt en ontwerpt kunstenaar Marieke van Diemen ism DerksdenBoer Interieur Architectuur en MVRDV een 3D “Maze” samengesteld uit staal en glas. Een concept voor elementen/vitrines op een wijze dat deze een duizelingwekkende en niet-hierarchisch inzicht geven van de collectie van het museum.

Interieur Atlassian, Amsterdam

Een Australisch software ontwikkelingsbedrijf, Atlassian, is door groei gedwongen een nieuwe locatie te betrekken. De nieuwe huisvesting is gelegen aan de Herengracht, doorlopend naar de Singel. Wij hebben ism OIII Architecten een interieur concept ontwikkeld waarbij de vergaderruimtes en overlegplekken geclusterd worden rond de kernen. De connector, een loper verwerkt in het tapijt en wanden, verbindt de verschillende verdiepingen en functies met elkaar.

Fotografie: Thijs Wolzak, ©Thea van den Heuvel/DAPh

XS4ALL Re-styling huisvesting

XS4all heeft ons gevraagd een ontwerp te maken voor hun kantoor aan de Teleportboulevard bij Sloterdijk te Amsterdam. XS4all bezet momenteel een deel van de 1e verdieping en de gehele 6e verdieping, in totaal is er 5100 m2 kantoorruimte met een rechthoekige layout waarin een groot atrium centraal door het gebouw gaat.  Ons voorstel is om de circulaire carrévorm in verschillende zones te verdelen waar er voorzien is in een “hybride” zone voor verbindende activiteiten. De doeltreffende routing wordt ondersteunt door comfortabele akoestiek. Waar nodig hebben wij de pittige zwart-gele branding style verzacht. En aan het premium karakter van deze top service verlener hebben wij inhoud gegeven door gelaagd en genuanceerd materiaalgebruik.

Interieur landhuis, Hilversum

De bewoners wonen en werken in hun sfeervolle villa uit 1909 welke onlangs geheel gerenoveerd is. De re-styling is aangepast aan de specifieke wensen van de familie, gecombineerd met de bestaande architectuur, het gebruik van de ruimte en indeling. Gesjabloneerde wandafwerkingen, compleet kleurenpallet, custom made kleden, exclusief meubilair en kunstadvies zijn volledig afgestemd in dit stijlvolle en persoonlijke project. Uniek is de “Music Hall” die gelegenheid biedt tot het geven van kamerconcerten.

Entree UN Studio Tower, Amsterdam

Savills heeft in opdracht van Union Investments, DerksdenBoer gevraagd een ontwerp te maken voor entree/lobby en mezzanine van het UN Studio Tower gebouw op de kop van de Zuidas, Amsterdam. De kantoortoren wordt volledig tot multi-tenant gebouw getransformeerd. Hiervoor hebben we, met oog voor de bestaande architectuur, een ontwerp gemaakt waar routing, toegankelijkheid en uitstraling geoptimaliseerd zijn. Verfijnde materialisatie, kleurgebruik en detaillering resulteert in een sprankelende en gastvrije omgeving.

Visualisaties: Timebased

Showroom Silent Gliss, Amsterdam

Silent Gliss, een internationaal bedrijf voor lichtwering, verhuist de showroom van Zaandam naar Amsterdam. Binnen een compacte ruimte van 80 m2 hebben wij ons geconcentreerd op de uitstraling en identiteit van het bedrijf: het creëren van een comfortabele leefomgeving. Centraal staat een balie-element waar in/om/op/aan/boven/tussen alle achtergrond informatie van Silent Gliss te vinden is. Momenteel is Silent Gliss Benelux verhuist naar Brussel

Interieur Praktijk Fysiotherapie, Castricum

In de fysiotherapieruimte van een gezondheidscentrum te Castricum hebben wij robuuste maar toch verfijnde meubelelementen gemaakt met een zachte, natuurlijke uitstraling. Het is een harmonische en optimaal functionerende ruimte geworden, waar in alle rust behandeld kan worden.

Kleuradvies bedrijfsruimte, Amsterdam

Voor de bedrijfsruimte van Fotostudio Desiree Dolron hebben we een kleurconcept voor de wanden van de voorruimte gemaakt. Een verticale verdeling van diverse kleuren, soms een harde kleurovergang, soms soft focus. In de gang zijn de kleuren lichter en ruimer; in het pantry/zit gedeelte donkerder en intiemer.

Transformatieconcept bedrijfspand Hoorn 80, Hoorn

In opdracht van een investeringsmaatschappij hebben wij een gebruiksanalyse gemaakt van een gebouwencomplex op een bedrijventerrein in Hoorn. Door de ludieke manier van presenteren, prikkelen we toekomstige gebruikers de onbegrensde mogelijkheden van dit pand te ontdekken.